Cultura-Media

Premiile Oscar se amână în contextul pandemiei. Când va avea loc următoarea decernare

Inițial evenimentul era reprogramat pentru 28 februarie 2021, însă această dată a fost devansată.

“Timp de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne mângâia, inspira și a ne distra în cele mai negre vremuri. Cu siguranță, asta au făcut și anul acesta. Speranța noastră, în extinderea perioadei de eligibilitate și de decernare a premiilor noastre, este să oferim flexibilitate producătorilor de filme care trebuie să-și finalizeze și să lanseze filmele, fără a fi penalizați pentru ceva care nu poate fi controlat de nimeni “, au declarat într-o declarație comună președintele Academiei de Film, David Rubin și directorul general, Dawn Hudson.

Astfel, filmele care vor intra în cursa pentru marele premiu din industrie trebuie să fie lansate până în 28 februarie 2021, și nu până la sfârșitul anului așa cum se întâmpla până acum.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost amânată, ultima dată, în 1981, când a fost reprogramată 24 de ore mai târziu din cauza unei tentative de asasinat asupra președintelui Ronald Reagan.

Academia americană de film a anunțat în aprilie că modifică regulile de eligibilitate pentru premiile Oscar, pe fondul pandemiei. Consiliul guvernatorilor a căzut de acord că, pentru moment, nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de șapte zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica pentru Oscar. Va fi permis ca filmele să fie lansate digital, fără a rula în cinematografe. Pentru a fi luat în calcul, filmul lansat online trebuie să fi avut programată o lansare în cinematografe.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *